sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Ei niin perinteistä pääsiäistä

Mukava viikonloppu takana hyvän ruuan ja oleskelun parissa. Kerrankin minä nautin flussassa olosta. Saa vain olla mitään ei tarvitse tehdä. Vaikkakin ulkona on ollut niin mahtava keli etten sisällä ole malttanut olla. Pihassakin tuli tehtyä pientä kevät siivousta haravan parissa.

Pientä kasvimaata on tarkoitus tuonne pystyttää. En ole vain vielä keksinyt mitä sinne loppujen lopuksi laittaisin kasvamaan. Viime kesänä tuli huomattua että mansikat ja raparperit siellä kasvaa jo. Aluetta piti vähän eristää koiran takia jottei se nyt ihan lannoittamaan pääse kasvatuksia. Koirahan minulla vapaana juoksee ulkona silloin kun siellä jotain puuhastele.Suklaakakku, sen päälle kuuluisi tehdä vielä suklaakuorrute mutta olin laiska ja jätin sen pois. Kyllä se sen verran oli hyvää ilmankin kun ei kakku pöydällä montaa tuntia ollut ennen kuin se katosi. Toisen sain tehdä seuraavaksi päiväksi ja sekin katosi.
Herkuille tässä talossa ei olla persoja.. :)
Nämä "omenaviinerit" onnistuvat tehdä lyhyellä varoitus ajalla jos vieraita tupsahtaa kylään. Nämä ovat tosin niin hätäisesti tehty jonka vuoksi niiden ulkonäkö jäi vähän huolimattomaksi. Toisaalta onko sillä nyt niin väliä kun pellillinen näitäkin katosi saman tien. Onneksi oli pakastimessa lehtitaikina levyjä, niistä nämä on väsätty.Vähän saunan lämmitämistä. Se on yksi plussa tässä talossa että sauna on puu lämmitteinen. Paljon paremmat löylyt kuin sähkö saunasta. Mikäs on sen parempaa ku päättää päivä saunassa istumiseen, ottaa rennosti. En itseasiassa ennen välittänyt saunassa istumisesta mutta sekin on muuttunut ajan kanssa.
Kynttilän valossa istuskelua, rentouttavaa. Näitä pieniä hetkiä elämässä josta saa nauttia. Harvoin sitä tulee kynttilöitä poltettua mutta joskus siihenkin löytyy aikaa. Harmillista että elämäni on muka niin kiireistä etten kerkeisi vain istua ja nauttia siitä mitä minulla on. Aina pitäisi olla menossa ja pitää kiirrettä yllä.

Minä ja Väinö päätettiin lähteä lenkkiä tekemään uusille reitelle. Päädyttiin taas teille tuntemattomille keskelle mehtää. Harvinaisen mukava huomata miten aika kuluu reippaillessa koiran kanssa ja saa nauttia ulkona olemisesta. Näitä reissuja minun pitäisi yrittää tehdä enemmän eikä aina vedota kiireeseen. Rentouttavaa kuunnella musiikkia ja kulkea eteenpäin. Suoda itselle vapaa aikaa ja nauttia elämästä.
Grillikauden avaus. Pekoniauraherkkusieni rullia, ne ovat ne ehdottomat jota täytyy kerran kesässä edes maistaa. Folionyyteissä onkin sitten pottuja ja herne maissi paprikaa kera aurajuuston. Kyllä sitä ensimmäiset piffit ja makkaratkin paistettiin. Josko tänä kesänä kerkiäisi grillaamaan useammin kuin edellisenä kesänä. Harjoittaa vähän tuota grillimaisteria ja tuottaa paljon herkku ruokia grillissä. Minä en pitänyt oikeastaan ruuan laitosta ennen. Se tuntui pakko pullalta mutta todellisuudessa jos minä en ruokaa laita niin ukko saattaa tehdä perinteiset ja ruokana on makaronia ja jauhelihaa. Toisella on hyvin laaja ruuan laitto osaaminen.
 Käytiin myö vähän koirapuistossa kaverin kanssa. Koira sai juosta sydämmensä kyllyydestä pallon perässä. Väinö rakastaa palloja yli kaiken.

Tehtiin itse kebab lihat. Onnistui täydellisesti. Yhden kerran olen aikasemmin tehnyt tuon. Työtunteja tuon lihan kanssa menee mutta kyllä se oli palkitsevaa kun huomasin lihan onnistuneen.


Itse tehty rullakebab alusta loppuun, mikä sen parempaa :)


 Iltapalaksi mansikkarahkat. Herkkuja tässä on saanut syödä mutta kyllä sitä ihteensä saa hemmotella joskus. Tosin minun ei ole koskaan tarvinnut katsoa mitä suuhuni laitan

Viellä on pari viikkoa saikkua jäljellä ennen kuin pääsen miettimään pääsenkö aloittamaan työt. Toivottavastri kaikki menee hyvin ja pääsen takaisin töihin. Vähän rupeaa olemaan ikävä takaisin sillä onhan tässä jo 5 viikkoa oltu kotosalla ja yritetty ottaa kevyesti ja hoitaa ihteensä kuntoon. Olo tosin rupeaa olemaan parempi mutta jaksamis puolesta en vielä tiedä. Noh kaikki selviää sitten kuin töihin palaan että jaksanko olla siellä. Onneksi voin alottaa työt kevyemmin ja tehdä lyhyempää päivää vaikkakin taloudellista tappioo se tulee tuottamaan mutta nyt ajatellaan itseä ensimmäisenä. Ei minusta ole kenellekkään hyötyä jos puolikuntoisena olen töissä.

Vielä hetkeksi kun ulos menisi nauttimnaan ihanasta ilmasta ja ottaisi loppu illan kevyesti leffan parissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti